Nadolazeći Događaji

Početna stranica » Događaji

Latest Past Događaji

SHARE sastanak – Post-Pretest 10. SHARE vala

University of Economics in Bratislava Dolnozemská cesta 1, Bratislava

SHARE sastanak u Bratislavi, Slovačka održat će se od 25. do 27. listopada 2023. Glavna tema sastanka bit će pregled provedenog pretesta desetog vala studije SHARE. Također, raspravljat će se i o budućnosti studije SHARE, odnosno o provedbi budućih valova.

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća

VKU Forum Invalidenstraße 91, Berlin

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća održan je 5. lipnja 2023. u Berlinu, Njemačka. Sastanku su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelja projekta SHARE u Hrvatskoj i Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav. Na sastanku se raspravljalo o mnogim važnim temama vezanim uz daljnje funkcioniranje projekta SHARE.

Završna konferencija projekta “SHARE – Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi”

Hotel The Westin Ulica Kršnjavog 1, Zagreb

Završna konferencija projekta "SHARE - Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi" održana je 1. lipnja 2023. u Kristalnoj dvorani hotela The Westin. Konferenciju je otvorio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić. Izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj, prikazao je rezultate projekta dok je izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin, suradnik na projektu, predstavio monografiju "Učinci pandemije bolesti COVID-19 na živote populacije 50+". Na kraju konferencije održan je panel pod nazivom "Ekonomski, zdravstveni i socijalni izazovi demografskog starenja - spoznaje iz studije SHARE" u kojem su sudjelovali Ivan Vidiš, izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin i dr. sc. Predrag Bejaković. Moderatorica panela, ujedno i voditeljica programa, bila je Anita Hrstić. Konferenciji su prisustvovali brojni uglednici iz političkog i društvenog života te akademske zajednice.

Go to Top