SHARE Hrvatska Logo

KORISNIK

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava (MRMS) je ustrojeno temeljem Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (NN 93/16, 104/16). Sukladno Čl. 12 Zakona, MRMS obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na: politiku zapošljavanja, uređivanje radnih odnosa; tržište rada i aktivnu politiku zapošljavanja; programe radnih prekvalifikacija i povećanja zapošljivosti; sustav i politiku mirovinskog osiguranja itd.

Nositelj projekta SHARE u Hrvatskoj jest Uprava za mirovinski sustav koja sukladno članku 30. Uredbe o unutarnjem ustrojstvu MRMS NN 21/17 obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na sustav mirovinskog osiguranja.

PARTNER

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ekonomski fakultet Zagreb (EFZG) sastavnica je Sveučilišta u Zagrebu predstavlja najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije u ovom dijelu Europe. Trenutačno, EFZG pohađa oko 10.000 studenata, a svake godine na različitim studijskim programima studij završi oko 1.500 studenata.

Fakultet organizira i ugošćuje brojne konferencije te objavljuje nekoliko znanstvenih časopisa, ali je, isto tako, važan savjetodavan čimbenik u hrvatskom gospodarstvu. Njegovi stručnjaci, u većoj ili manjoj mjeri, utječu na stvaranje ekonomske politike Hrvatske. Od strane najvećih hrvatskih poduzeća Fakultet je prepoznat kao važan strateški partner.

0
Zemalja
0
Ispitanika
0
Intervjua
0
Korisnika SHARE Podataka
Šime Smolić

voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj

Doc. dr. sc. Šime Smolić
curriculum vitae
Ivan Čipin

suradnik na projektu SHARE

Izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin
curriculum vitae