Prošli Događaji

Početna stranica » Događaji » Stranica 2

SHARE trening – Main CATI TTT 9. SHARE vala

Online

Od 31. svibnja do 1. lipnja 2021. održat će se online Main CATI TTT tj. trening-trenera za drugi val SHARE Corona telefonske ankete u sklopu 9. vala studije SHARE.

SHARE trening – Main CAPI TTT 9. SHARE vala

Online

Od 6. do 7. listopada 2021. održat će se online Main CAPI TTT tj. trening-trenera za glavno terensko istraživanje u sklopu 9. vala studije SHARE. 

SHARE sastanak – Najava 10. SHARE vala

Online

Od 17. do 19. studenog 2021. online će se održati sastanak kojim će se najaviti deseti val studije SHARE. Raspravljat će se o budućnosti studije u ovim izazovnim vremenima.

SHARE sastanak – Mid-Term 9. SHARE vala

Online

Od 30. do 31. travnja 2022. online će se održati sastanak na kojem će se raspravljati o trenutnom stanju terena 9. vala. Također će se predstaviti i planirane promjene upitnika u idućim SHARE valovima.

Edukacija “Latent Class Analysis”

Online

28. i 29. travnja 2022. održana je online edukacija za edukatore pod nazivom "Latent Class Analysis". Dr. Alexandru Cernat održao je edukaciju u trajanju od 15 sati predavanja i vježbi na računalu.

SHARE sastanak – Priprema 10. SHARE vala

GLO Hotel Art Helsinki Lönnrotinkatu 29, Helsinki

Nakon skoro tri godine odgađanja, dugoočekivani SHARE sastanak u Helsinkiju, Finska održat će se od 14. do 16. rujna 2022. Glavna tema sastanka bit će priprema desetog vala studije SHARE.

Prva radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 8. studenoga 2022. održana je prva radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Jedan od ciljeva Projekta je povećati znanja i vještine osoblja u javnim institucijama u području prikupljanja podataka, korištenja podataka za oblikovanje, donošenje i provedbu mjera politika temeljenih na dokazima te razvoja nacionalnih instrumenata za njihovu evaluaciju što se planira provesti održavanjem ovakvih radionica.

Druga radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 14. veljače 2023. održana je druga radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Cilj ove radionice je bio povećati znanje i ojačati analitičke sposobnosti zaposlenih u institucijama tržišta rada. U prvom dijelu radionice, predstavljene su osnovne radnje i tehnike za analizu anketnih podataka. Zatim su prikazana osnovna obilježja SHARE baze podataka (moduli, generirane varijable, posebne baze podataka i dr.). U drugom dijelu radionice detaljnije su obrađena pitanja iz 6. vala studije na primjeru hrvatskog CAPI Pročitajte Više

Go to Top