Potpisivanje ugovora o financiranju projekta SHARE

Početna stranica » Događaji » Potpisivanje ugovora o financiranju projekta SHARE
Loading Događaji

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava 19. lipnja 2018. godine, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava – Upravi za mirovinski sustav za provedbu projekta „SHARE – Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi“ čija je vrijednost oko 10 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i pomoćnica ministra Melita Čičak.

Ministar Pavić podsjetio je da je SHARE osnovan 2004., te da se Republika Hrvatska proaktivno uključuje u njegovo djelovanje. Naglasio je da je provedba ovog projekta korak unaprijed u modernizaciji naših institucija.

„U Hrvatskoj pripremamo mirovinsku reformu koja će u Vladinoj proceduri biti u rujnu, a potom u Saboru kroz dva čitanja te bi na snagu trebala stupiti s 1. siječnjem iduće godine“, istaknuo je ministar i nadodao da će analize i podaci prikupljeni kroz SHARE biti od velike važnosti.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ donijelo je, nakon provedenog postupka izravne dodjele sredstava u okviru Poziva tijelima za dostavu prijedloga operacija koje će se financirati kao izravna dodjela sredstava u okviru Prioritetne osi 1. „Visoka zapošljivost i mobilnost radne snage“ OP ULJP-a (UP.01.3.2.03) 26. travnja 2018. godine Odluku o financiranju operacije Ministarstva rada i mirovinskoga sustava – Uprave za mirovinski sustav „SHARE – Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi.“

Cilj operacije je povećati znanja i vještine osoblja u institucijama tržišta rada u području prikupljanja podataka, korištenja podataka za oblikovanje, donošenje i provedbu mjera politika temeljenih na dokazima te razvoja nacionalnih instrumenata za njihovu evaluaciju.

Na potpisivanju ugovora uz predstavnike Ministarstva, sudjelovali su i doc. dr. sc. Šime Smolić i izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u ovom projektu sudjeluje kao znanstvena partner institucija te gospođa Kathrin Axt iz SHARE-ERIC-a.

SHARE Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe („Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi“), je multidisciplinarna međunarodna panel baza podataka o zdravlju, socio-ekonomskom statusu i društvenim i obiteljskim vezama više od 140,000 pojedinaca starih 50 ili više godina. SHARE pokriva 27 europskih država i Izrael.

Go to Top