Prošli Događaji

Početna stranica » Događaji
Loading Događaji

Od 30. do 31. travnja 2022. online će se održati sastanak na kojem će se raspravljati o trenutnom stanju terena 9. vala. Također će se predstaviti i planirane promjene upitnika u idućim SHARE valovima.

Od 17. do 19. studenog 2021. online će se održati sastanak kojim će se najaviti deseti val studije SHARE. Raspravljat će se o budućnosti studije u ovim izazovnim vremenima.

Online se održava nacionalni trening anketara za glavno terensko istraživanje 9. vala studije SHARE. Anketiranje će se provoditi licem u lice uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Od 6. do 7. listopada 2021. održat će se online Main CAPI TTT tj. trening-trenera za glavno terensko istraživanje u sklopu 9. vala studije SHARE.

Cilj treninga trenera je obuka članova znanstvenih timova i istraživačkih agencija prije pripreme i provedbe nacionalnih treninga anketara (NTS) i početka glavnog terenskog istraživanja koje će se provoditi licem u lice uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Online se održava nacionalni trening anketara za drugo SHARE Corona telefonsko anketiranje u sklopu 9. vala studije SHARE. Prvo SHARE Corona telefonsko anketiranje provedeno je u lipnju i srpnju 2020. godine.

Od 31. svibnja do 1. lipnja 2021. održat će se online Main CATI TTT tj. trening-trenera za drugi val SHARE Corona telefonske ankete u sklopu 9. vala studije SHARE.

Cilj treninga trenera je obuka članova znanstvenih timova i istraživačkih agencija prije pripreme i provedbe nacionalnih treninga anketara (NTS) i početka glavnog prikupljanja podataka putem telefonske ankete.

Od 14. do 15. travnja 2021. online će se održati Post-Field Rehearsal (FiRe) devetog vala studije SHARE. FiRe je zadnji test upitnika devetog SHARE vala prije početka glavnog terenskog istraživanja.

Tijekom ovog testiranja upitnika, prikupljeni su podaci na temelju 100-tinjak telefonskih intervjua u dvije faze. Prva faza obuhvatila je testiranje SHARE Covid-19 upitnika, dok je druga faza obuhvatila testiranje glavnog SHARE upitnika devetog vala (2021.-2022.).

Predstavljanje prve knjige rezultata projekta SHARE na temelju podataka iz 6. i 7. vala.

Pristup predstavljanju moguć je putem POVEZNICE uz prethodnu registraciju na sljedećem linku PRIJAVA

Program predstavljanja publikacije dostupan je na sljedećem linku PROGRAM

Prezentacije s predstavljanja: UVODNI DIO (Smolić), I. DIO (Čipin), II. DIO (Smolić)

Od 1. do 3. travnja 2020. godine  održan je online SHARE Wave 8 Midterm Meeting. Pandemija koronavirusa potaknula je znanstvenike okupljene u studiji SHARE na brzi odgovor na trenutačnu situaciju. Kako su zbog sigurnosti naših ispitanika od sredine ožujka 2020. prekinuti f2f intervjui, dogovoreno je da će se učinci COVID-19 istražiti telefonskim intervjuima  u trajanju od 20-25 minuta pomoću upitnika “SHARE Corona”.

Go to Top