Nadolazeći Događaji

Početna stranica » Događaji

Prva radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 8. studenoga 2022. održana je prva radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Jedan od ciljeva Projekta je povećati znanja i vještine osoblja u javnim institucijama u području prikupljanja podataka, korištenja podataka za oblikovanje, donošenje i provedbu mjera politika temeljenih na dokazima te razvoja nacionalnih instrumenata za njihovu evaluaciju što se planira provesti održavanjem ovakvih radionica.

Druga radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 14. veljače 2023. održana je druga radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Cilj ove radionice je bio povećati znanje i ojačati analitičke sposobnosti zaposlenih u institucijama tržišta rada. U prvom dijelu radionice, predstavljene su osnovne radnje i tehnike za analizu anketnih podataka. Zatim su prikazana osnovna obilježja SHARE baze podataka (moduli, generirane varijable, posebne baze podataka i dr.). U drugom dijelu radionice detaljnije su obrađena pitanja iz 6. vala studije na primjeru hrvatskog CAPI Pročitajte Više

Treća radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 4. travnja 2023. održana je treća radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. U prvom dijelu radionice, predstavljene su statističke osnove koje su nužne za analizu anketnih podataka. Upoznavanje s ključnim zajedničkim konceptima koje mnoge statističke tehnike i modeli dijele. U drugom kao i u posljednjem dijelu radionice, naglasak je bio na praktičnim primjerima u kojima su analizirani podaci iz SHARE baze za Hrvatsku.

Edukacija “Causal Inference”

Online

U razdoblju od 19. travnja do 11. svibnja 2023. održana je online edukacija za edukatore pod nazivom "Casual Inference". Prof. Peter Eibich održao je edukaciju u trajanju od 8 sati predavanja i 14 sati vježbi na računalu.

SHARE sastanak – Pretest 10. SHARE vala

Hotel Unirea Piața Unirii 5, Iasi

SHARE sastanak u Iasiju, Rumunjska održat će se od 3. do 5. svibnja 2023. Glavna tema sastanka bit će pretest desetog vala studije SHARE. Također, predstavnicima zemalja će biti objašnjeni zadaci koje trebaju napraviti kako bi podaci iz provedenog devetog vala studije mogli biti objavljeni.

Četvrta radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 15. svibnja 2023. održana je četvrta radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Naglasak četvrte radionice bio je na praktičnim primjerima u kojima su se analizirali podaci prikupljeni u sklopu projekta SHARE (deskriptivna analiza, grafički prikazi, statistički testovi, regresijska analiza, mogućnosti analize panel podataka itd.).

Završna konferencija projekta “SHARE – Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi”

Hotel The Westin Ulica Kršnjavog 1, Zagreb

Završna konferencija projekta "SHARE - Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi" održana je 1. lipnja 2023. u Kristalnoj dvorani hotela The Westin. Konferenciju je otvorio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić. Izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj, prikazao je rezultate projekta dok je izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin, suradnik na projektu, predstavio monografiju "Učinci pandemije bolesti COVID-19 na živote populacije 50+". Na kraju konferencije održan je panel pod nazivom "Ekonomski, zdravstveni i socijalni izazovi demografskog starenja - spoznaje iz studije SHARE" u kojem su sudjelovali Ivan Vidiš, izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin i dr. sc. Predrag Bejaković. Moderatorica panela, ujedno i voditeljica programa, bila je Anita Hrstić. Konferenciji su prisustvovali brojni uglednici iz političkog i društvenog života te akademske zajednice.

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća

VKU Forum Invalidenstraße 91, Berlin

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća održan je 5. lipnja 2023. u Berlinu, Njemačka. Sastanku su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelja projekta SHARE u Hrvatskoj i Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav. Na sastanku se raspravljalo o mnogim važnim temama vezanim uz daljnje funkcioniranje projekta SHARE.

SHARE sastanak – Post-Pretest 10. SHARE vala

University of Economics in Bratislava Dolnozemská cesta 1, Bratislava

SHARE sastanak u Bratislavi, Slovačka održat će se od 25. do 27. listopada 2023. Glavna tema sastanka bit će pregled provedenog pretesta desetog vala studije SHARE. Također, raspravljat će se i o budućnosti studije SHARE, odnosno o provedbi budućih valova.

Međunarodna konferencija – Demografske promjene u Europi

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj, sudjelovat će 11. prosinca 2023. na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Hrvatskoj i Europi kao član panela "Osnaživanje i dobrobit starijih generacija". Konferencija će okupiti kreatore javnih politika, međunarodne znanstvenike i stručnjake za demografiju te zainteresiranu javnost. Konferenciju organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, a pod pokroviteljstvom potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju gospođe Dubravke Šuice.

Go to Top