Nadolazeći Događaji

Edukacija “Causal Inference”

Online

U razdoblju od 19. travnja do 11. svibnja 2023. održana je online edukacija za edukatore pod nazivom "Casual Inference". Prof. Peter Eibich održao je edukaciju u trajanju od 8 sati predavanja i 14 sati vježbi na računalu.

SHARE sastanak – Pretest 10. SHARE vala

Hotel Unirea Piața Unirii 5, Iasi, Romania

SHARE sastanak u Iasiju, Rumunjska održat će se od 3. do 5. svibnja 2023. Glavna tema sastanka bit će pretest desetog vala studije SHARE. Također, predstavnicima zemalja će biti objašnjeni zadaci koje trebaju napraviti kako bi podaci iz provedenog devetog vala studije mogli biti objavljeni.

Četvrta radionica u okviru projekta SHARE

Ekonomski fakultet - Zagreb Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 15. svibnja 2023. održana je četvrta radionica u sklopu projekta SHARE. Radionica je organizirana od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Naglasak četvrte radionice bio je na praktičnim primjerima u kojima su se analizirali podaci prikupljeni u sklopu projekta SHARE (deskriptivna analiza, grafički prikazi, statistički testovi, regresijska analiza, mogućnosti analize panel podataka itd.).

Završna konferencija projekta “SHARE – Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi”

Hotel The Westin Ulica Kršnjavog 1, Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Završna konferencija projekta "SHARE - Istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi" održana je 1. lipnja 2023. u Kristalnoj dvorani hotela The Westin. Konferenciju je otvorio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić. Izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj, prikazao je rezultate projekta dok je izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin, suradnik na projektu, predstavio monografiju "Učinci pandemije bolesti COVID-19 na živote populacije 50+". Na kraju konferencije održan je panel pod nazivom "Ekonomski, zdravstveni i socijalni izazovi demografskog starenja - spoznaje iz studije SHARE" u kojem su sudjelovali Ivan Vidiš, izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin i dr. sc. Predrag Bejaković. Moderatorica panela, ujedno i voditeljica programa, bila je Anita Hrstić. Konferenciji su prisustvovali brojni uglednici iz političkog i društvenog života te akademske zajednice.

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća

VKU Forum Invalidenstraße 91, Berlin, Germany

Sastanak SHARE-ERIC Vijeća održan je 5. lipnja 2023. u Berlinu, Njemačka. Sastanku su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelja projekta SHARE u Hrvatskoj i Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav. Na sastanku se raspravljalo o mnogim važnim temama vezanim uz daljnje funkcioniranje projekta SHARE.

SHARE sastanak – Post-Pretest 10. SHARE vala

University of Economics in Bratislava Dolnozemská cesta 1, Bratislava, Slovakia (Slovak Republic)

SHARE sastanak u Bratislavi, Slovačka održat će se od 25. do 27. listopada 2023. Glavna tema sastanka bit će pregled provedenog pretesta desetog vala studije SHARE. Također, raspravljat će se i o budućnosti studije SHARE, odnosno o provedbi budućih valova.

Međunarodna konferencija – Demografske promjene u Europi

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Izv. prof. dr. sc. Šime Smolić, voditelj projekta SHARE u Hrvatskoj, sudjelovat će 11. prosinca 2023. na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Hrvatskoj i Europi kao član panela "Osnaživanje i dobrobit starijih generacija". Konferencija će okupiti kreatore javnih politika, međunarodne znanstvenike i stručnjake za demografiju te zainteresiranu javnost. Konferenciju organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, a pod pokroviteljstvom potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju gospođe Dubravke Šuice.

SHARE trening – FiRe TTT 10. SHARE vala

martas Gästehäuser Hauptbahnhof Berlin Seydlitzstraße 20, Berlin, Germany

Od 27. veljače do 29. veljače 2024. u Berlinu, Njemačka, održat će se FiRe TTT, tj. trening-trenera za terensko istraživanje projekta SHARE. Cilj treninga trenera je obuka članova znanstvenih timova i istraživačkih agencija prije pripreme i provedbe nacionalnih treninga anketara (NTS) i početka glavnog terenskog istraživanja.

SHARE sastanak – Post-Field Rehearsal 10. SHARE vala

Sandy Beach Hotel Dhekelia Road, Pyla 7081, Larnaca, Cyprus

Od 15. do 17. svibnja 2024. održat će se SHARE sastanak u Larnaci, Cipar. Na sastanku će se raspravljati o provedenom field rehearsalu 10. vala. Prvog dana sastanka naglasak će biti na provjerama podataka tijekom i nakon terena. Svoja iskustva će podijeliti SHARE centrala, ali i određene zemlje koje ih provode (uključujući i Hrvatsku). U iduća dva dana bit će dan pregled gdje se trenutno nalazi SHARE, ali će također biti predstavljeni i planovi za budućnost.

Go to Top